Wel Kongskilde machines op de stand van New Holland maar nog niet in de eigen gele of blauwe kleur. Misschien dat de Italianen er voorlopig voor kiezen om beide merken gescheiden te houden.
Kuhn toont terloops op een reclamebord deze robot triplemaaier. Gaat het hier om een artist impresission van wat mogelijk is of hebben de Fransen daadwerkelijk plannen die kant op te gaan? Geen aangebouwde werktuigen meer maar robots die verschillende taken uitvoeren.
Krone vervangt de populaire GX-serie dubbeldoelwagens met de RX. Er zijn twee modellen met 36 of 43 kuub inhoud en een beweegbare voorwand, net zoals op de grotere ZX. OOk de styling is nagenoeg gelijk.
In een filmpje zagen we de volledig elektrische Sesam trekker van John Deere al rijden en werken. Op de Sima is hij volledig uitgekleed om te laten zien hoe het in elkaar steekt.
Wie vroeg in het jaar het land op wil met zijn spuit of kunstmeststrooier kan terecht bij het Franse Huberttrac. Veel meer dan een cabine op rupsen met een motor is het niet. Achterop vind je een klein platform voor een bescheiden machine.
Same laat een nieuwe Frutteto smalspoortrekker zien. Hij valt vooral op door zijn reusachtige neus. Eerder al kwam Same met de onafhankelijk voorasvering, die ook op dit model zit.
SDF, Same, Deutz-Fahr en Lamborghini bouwen samen op één platform. De simpele viercilinders hebben een update gekregen om aan de Tier 4 Final eisen te voldoen. Makkelijk herkenbaar want de uitlaat is er met de SCR-katalysator flink groter op geworden. De Lamborghini versie zien we in Nederland nauwelijks maar oogt toch zeer chique.
Opvallend weinig nieuws bij Claas op de enorme stand. De vernieuwde hakselaar werd er getoond maar allemaal innovaties die we al kende. Om te vieren dat Harsewinkel 50.000 Lexion maaidorsers bouwde werd deze in het zilver uitgevoerd.
Het Franse Grégoire Besson heeft het wereldrecord ploegen in handen. Het bedrijf bouwt reusachtige modellen, zoals deze met dertien scharen. Een echte publiekstrekker.
In Frankrijk heeft iedere streek zijn eigen kipperbouwer. Delaplace kennen we in Nederland ook wel. Het kan de assen hydraulisch aandrijven tot een snelheid van 15 km/u. Het is vooral de bedoeling dat ze helpen bij het optrekken zodat dit minder vermogen vergt.
Twee bandenfabrikanten namen allebei een gouden medaille naar huis op de Sima. Michelin met hun nieuwe trekkerband. Bijzonder is dat het een hybride profiel heeft die volgens de fabrikant op zowel de weg als het land optimaal werk levert bij minder slijtage.
In Frankrijk werkt Vervaet samen met de lokale machinebouwer Panien. Zij bouwen ook strooiers voor het bedrijf die als de Hydro Trike US (universele strooier) worden afgezet. Zeker nadat Challenger met de Terra-Gator productie stopte is er in het land een gat gevallen waar Vervaet van profiteert.
Trelleborg neemt de andere gouden medaille mee naar huis voor hun VIP (Variable Inflation Pressure) systeem. In de naaf is een compressor gemonteerd die de band oppompt. Zo kun je niet alleen bij de trekker maar ook aanhangers de druk wisselen.
Internationale beurzen als de Sima zijn altijd een interessante verzamelplek voor fabrikanten van over heel de wereld. Op de stand van het Indiase ShakTiman stond deze bijzonde ogende Protektor veldspuit. Bedoeld voor rijstvelden of als portaalspuit voor boomgaarden.
Het Franse merk Agram heeft een bloter gebouwd die in de fronthef kan worden gehangen om groenbemesters kort te maaien. Om dat tijdens het ploegen te kunnen doen is de hele machine aan een kantelbok gemonteerd.
Ook New Holland toont een nieuwe smalspoortrekker. De T4. Ook de cabine is vernieuwd. New Holland noemt die Blue Cab. Speciale filters moeten de chauffeur tegen chemicaliën beschermen.

Fotoreportage

Banden, robots en wat verder opviel op de Sima

28 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Geen groot glimmend ijzer sleepte een gouden medaille in de wacht op de Sima show van dit jaar. Zowel Michelin als Trelleborg mochten er een naar huis nemen voor noviteiten op het gebied van banden.

Verschillende fabrikanten tonen robots, of plannen hiervoor. Die gaan meestal niet gepaard met veel metaal en pk's, uitzonderingen daargelaten. Misschien dat het beurstoneel er over vijf tot tien jaar dan heel anders uitziet. Al blijft het nu voor een groot gedeelte toch wel imposante machines kijken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Mechanisatie

Omzet trekkerfabrikanten koelt af na topjaren

Nieuws Agribusiness

Recordwinst voor John Deere, 2024 minder positief

Nieuws Agribusiness

Reiken de bomen van John Deere tot aan de hemel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden