Jan van Kempen (midden) van de Aardappeltelerscommissie van Aviko Potato had genoeg aanspraak.
Nedato-directeur Wim van de Ree maakt zich zorgen over de afnemende aardappelconsumptie. Eerder liep deze langzaam terug, maar de laatste 2 jaar gebeurt dat in sneltreinvaart.
Schaap Holland sloot op Potato Europe een convenant met Aldi en Bionext om in 2020 alleen nog robuuste, tegen phytophthora resistente rassen in het het bio-assortiment te hebben. Directeur Hans Geling van Schaap Holland kan daarvoor nog extra telers gebruiken.
Gaby Stet van The Potato Company had zijn stand geheel gewijd aan de nieuwe aardappel Paris.
Voor Stet Holland directeur Peter Ton was het de eerste beurs waar het nieuwe Stet bedrijf, inclusief KWS Potato, acte de présence gaf. Het was er doorlopend lekker druk.
Jan Schreuder (links) licht als directeur van Vereinigte Hagel Boerenbusinessexpert Niels van der Boom in over de recente schademeldingen die hij binnen kreeg voor de Brede Weersverzekering.
Jan Janse van het Duitse Europlant staat sinds 2010 aan het hoofd van het dochterbedrijf in Nederland. Hij merkt dat de behoefte aan biologisch pootgoed groter wordt.
Agrico-directeur Jan van Hoogen en Tom van der Meer, hoofd aardappelinkoop bij Lambweston Meijer, praten elkaar bij over de laatste ontwikkelingen in aardappelen.
Gerard de Geus van Royal ZAP nam begin 2017 Semagri over. Hij verwacht een groei van het zetmeelareaal.
Bezoekers kwamen niet alleen uit Europa, maar ook uit de VS en uit het Oosten.
Firma Wijtvliet (midden) uit Moerdijk is de winnaar van de actie van PPA Group onder deelnemers van de nieuwe aardappelpool. Hij won een Fendt voor 200 uur, aangeboden door Michel van Ooijen van PPA (r) en de Mechan Groep. Wijtvliet gaat de trekker inzetten bij oogstwerkzaamheden en ploegen.
Edwin Burgers van DCA deed op zijn seminar over de aardappelmarkt 2017/2018 de voorspelling dat vrije- en meeleveraardappelen de kostprijs niet halen, althans als alles wordt gerooid.
Deze kleine jongen waagt zich op zijn laarsjes door de blubber. Of hij schoon de overkant heeft gehaald, is niet bekend.