Shutterstock

Nieuws Boerenprotest

Binnenhof doelwit van nieuw boerenprotest

8 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness - 15 reacties

Het Binnenhof in Den Haag is een van de doelwitten van de boerenactiegroep Farmers Defence Force. Dat maakt de groep dinsdag 8 oktober op sociale media bekend. Op woensdag 16 oktober staat een nieuw boerenprotest gepland.

Naast het Binnenhof, waar de Nederlandse politiek zetelt, heeft Farmers Defence Force het eveneens op het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gemunt. Het RIVM bevindt zich in Bilthoven. Mark van den Oever, de oprichter van Farmers Defence Force, heeft de 2 locaties op Facebook bekendgemaakt.

Corrupte overheid
Farmers Defence Force liet maandag 7 oktober weten een nieuwe actie te plannen. Wel werd gezegd dat de groep de 'corrupte overheid' aan wilde pakken. Daarom de keuze voor het RIVM, die verantwoordelijk is voor het (onjuist) meten van de stikstofuitstoot. Farmers Defence Force zei eerder ook de echte vervuilers aan te willen pakken. Vervolgens gingen geluiden op over een blokkade van Tata Steel in IJmuiden. Een woordvoerder laat tegenover Boerenbusiness echter weten dat deze locatie niet op de planning staat.

In de media werd veelvuldig gesproken over acties op de luchthaven van Schiphol. Farmers Defence Force wijst deze echter af. Wel liet het toen al weten in de randstad te gaan protesteren. Naast boeren hoopt, de groep ook op steun van burgers en andere beroepsgroepen (zoals vissers).

Stikstofplannen
Na het boerenprotest op dinsdag 1 oktober in Den Haag, gaven Farmers Defence Force en Agractie de politiek een ultimatum van 4 weken om tot herwaarding van de Nederlandse landbouwsector te komen. Echter, op 4 oktober volgden de plannen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waaruit blijkt dat de veehouderij toch in moet krimpen. Dat schoot bij vele in het verkeerde keelgat.

Het is niet voor het eerst dat boeren hun pijlen op het Binnenhof richten. Tijdens het boerenprotest in het jaar 1990 stond deze historische plek in Den Haag ook vol trekkers. Zelfs op de trappen stonden trekkers geparkeerd.

Een trekker op de trappen van de Ridderzaal tijdens het boerenprotest van 1990. Fotocredit: Foodlog.nl
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden