Shutterstock

Nieuws Droogte 2019

Neerslagtekort Duitsland nog groter dan vorig jaar

15 Augustus 2019 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Als alleen de zomers van 2018 en 2019 vergeleken worden, dan was Duitsland in 2018 droger, Echter, wanneer we rekenen per 1 januari, dan is 2019 nog droger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Deutsche Wetter Dienst (DWD).

In 2018 viel tussen 1 januari tot 10 augustus gemiddeld circa 76% van de normale neerslaghoeveelheid. Dit jaar reikt de gemiddelde hoeveelheid over heel Duitsland niet verder dan 54% van de normale hoeveelheid. In Artern, wat in het noorden van de Oost-Duitse deelstaat Thüringen, ligt viel de minste neerslag: slechts 208 millimeter sinds 1 januari.

In de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is het neerslagtekort, ten opzichte van normaal, het grootste: 32,8%. De deelstaat Hessen noteert 36,5% van de normale hoeveelheid. "De brede verspreiding in grote delen van Duitsland laat zien dat de droogte niet alleen een lokaal verschijnsel is", zo benadrukt DWD. Al moet ook worden opgemerkt dat er grote lokale verschillen zijn doordat de neerslag die viel, vaak in de vorm van onweersbuien naar beneden kwam.

Zuid-Duitsland niet droog
In de afgelopen 24 uur is ongeveer 30 tot 45 millimeter regen gevallen in Zuid-Beieren. In delen van Zuid- en Midden-Duitsland is het echter juist helemaal niet zo droog of zelfs nat. Hierdoor kan de indruk ontstaan dat het niet zo erg gesteld is met de droogte in Duitsland. Dat bestrijdt DWD echter met de bovenstaande cijfers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden