Eigen foto

Nieuws Stikstof

Aalt Dijkhuizen voorzitter van Landbouwcollectief

1 November 2019 - Redactie Boerenbusiness - 23 reacties

Aalt Dijkhuizen wordt de voorzitter van het Landbouwcollectief, waarin alle boerenbelangenbehartigers zich hebben gebundeld in het stikstofdossier. Ook LTO en het NAJK hebben zich donderdag bij het collectief aangesloten, meldt Farmers Defence Force (FDF).

"Alle sectoren en belangenbehartigers hebben aangegeven schouder aan schouder zich in te willen en gaan zetten om het stikstofdossier op een door het collectief gewenste manier aan te gaan pakken", meldt FDF bij monde van bestuurder Jeroen van Maanen.

Vertegenwoordigers van alle partijen die aan het collectief deelnemen komen dinsdag bij elkaar om de agenda's op elkaar af te stemmen en te werken aan de eerste contouren van het plan. Dan wordt ook de benoeming van Dijkhuizen als voorzitter officieel bekrachtigd. "We zijn verheugd dat de heer Aalt Dijkhuizen deze belangrijke taak op zich wil nemen in het belang van de boeren van Nederland", aldus Van Maanen in de verklaring.

Gezamenlijke taak
Van Maanen laat weten dat op een aantal punten de partijen in het collectief het reeds met elkaar eens zijn. Dat is dat er geen koppeling mag zijn met dierrechten en fosfaatrechten, dat bij vergunningen geld 'vergund is vergund' en dat het eigendom moet worden gerespecteerd. "Er ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid van overheid, landbouw en bedrijfsleven om een economische crisis en onherstelbare schade aan de landbouw te voorkomen. Het landbouwbrede collectief toont lef om gezamenlijk met deze taakstellende opdracht van start te gaan."

Aalt Dijkhuizen laat desgevraagd weten te willen wachten met een reactie totdat zijn benoeming als voorzitter van het Landbouwcollectief dinsdag formeel is bevestigd. Dijkhuizen is onder meer voorzitter van de Topsector Agri&Food en heeft diverse commissariaten en adviesfuncties in het bedrijfsleven en organisaties. Zo is hij recent toegetreden in de Raad van Advies van Stichting AgriFacts. Daarvoor is hij onder meer 12 jaar lang bestuursvoorzitter geweest van Wageningen UR. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden