Nieuws Boerenacties

Schouten niet, supermarkt wél bang voor leeg schap

6 December 2019 - Redactie Boerenbusiness - 40 reacties

Een karig kerstdiner dreigt nu de boeren overwegen om de voedselvoorziening binnen Nederland plat te leggen. Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is vooralsnog niet bezorgd, de supermarkten daarentegen wel. 

Schouten laat weten met het Landbouw Collectief in gesprek te zijn over de stikstofaanpak. Farmers Defence Force (FDF) voelt zich echter door de minister genegeerd en dreigt met het blokkeren van distributiecentra in aanloop naar Kerst. Tegen het ANP zegt Schouten zich geen zorgen te maken.

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, neemt deze dreiging wel serieus. Blokkeeracties in de drukste tijd van het jaar komen volgens de organisatie zeer ongelegen uit, waarbij de consument uiteindelijk de dupe is. Daarom roept het CBL het kabinet op om met de boeren in gesprek te blijven en op zoek te gaan naar oplossingen.

Maandagavond uitsluitsel 
Overigens is het verstoren van de voedselvoorziening van Nederland niet het enige wapen waar FDF momenteel mee dreigt. Ook het platleggen van de brandstofvoorziening en het blokkeren van grensovergangen worden genoemd. Een combinatie van beiden is tevens mogelijk. Maandagavond wordt de knoop doorgehakt. Ook andere actiegroepen, waaronder Grond in Verzet, haken mogelijk aan. 

Overigens willen boeren voorkomen dat de kalkoen gevlogen is met Kerst. Daarom is FDF bezig om per provincie een lijst op stellen van boerderijwinkels waar consumenten hun boodschappen dan kunnen inslaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Stikstofstemming

Renure-succes Adema, nu nog overbruggingsboei

Achtergrond Stikstofstemming

EU vreest BBB-effect en snijdt dieper in Green Deal

Achtergrond Emissie

CO2 dicteert waarde voeding en verwart beleid

Achtergrond Stikstofstemming

Rechtse vier weer om tafel in schurende formatie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden