Shutterstock

Inside Mest

Eindelijk verlichting op mestmarkt

19 Maart 2020 - Chanti Oussoren

Aan de wekenlange natte weersomstandigheden is voorlopig een einde gekomen en het betere weer biedt de mestmarkt wat verlichting.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op veel plekken is het waterpeil gezakt en daardoor kan weer mest worden uitgereden. Dit brengt verlichting voor veehouders die kampen met overvolle mestputten. Wanneer de betere weersomstandigheden aanhouden, wordt er een doorbraak in de mestmarkt verwacht. Gezien de voorspellingen, is dat scenario binnen handbereik. 

De verlichting op de mestmarkt komt ook tot uiting in de afzetprijzen. De DCA-noteringen laten deze week namelijk een dalende trend zien, vooral de prijzen van rundveedrijfmest zijn hard gedaald. De prijzen van vleesvarkensdrijfmest hebben nog wat meer moeite met zakken. 

Vleesvarkensdrijfmest
De gemiddelde prijs van vleesvarkensdrijfmest in de regio zuid is deze week gezakt tot €23,33 per ton. In Deurne en Uden zakte de prijs met €0,50 en in Tilburg bleef de prijs deze week gelijk. 

In de regio midden zakt de gemiddelde prijs deze week naar €21,50. De prijzen in Lichtenvoorde en in Markelo namen met €1 af, terwijl de prijs in Barneveld juist toenam met €0,50. Hiermee hanteren Barneveld en Lichtenvoorde met €22 de hoogste prijs in de regio en staat Markelo onderaan.

Rundveedrijfmest
De prijzen van rundveedrijfmest zijn deze week allemaal fors gedaald. In de regio zuid daalde de gemiddelde prijs tot €16,17 per ton. De prijzen in zowel Deurne, Tilburg en Uden daalden met €1,50. Tilburg blijft in zuid met een prijs van €16,50 bovenaan staan. In de regio midden zijn de prijzen forser gedaald. De gemiddelde prijs daalde daar tot €14,67. De prijs in Markelo daalde zelfs met 3 euro. tot €14. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden