Shutterstock

Gewastour aardappelen en uien

Gewastour 2023 zoekt aardappel- en uientelers

28 December 2022

De Boerenbusiness Gewastour gaat ook in 2023 weer van start! Om het team aan deelnemers te versterken zijn wij op zoek naar enkele aardappel- en uientelers uit verschillende regio's van het land. Heb jij een visie op de teelt van fritesaardappelen of uien en deel je graag je kennis? Dan zijn wij naar jou op zoek!

Voor het zesde jaar op rij organiseert Boerenbusiness de Gewastour aardappelen en uien. Hierin volgen wij tien percelen met aardappelen en  uien gedurende het groeiseizoen verspreid door heel Nederland, van zaaien en planten tot aan de oogst. Daarnaast volgen wij de strategie, de werkzaamheden op het perceel en de keuzes waar telers voor komen te staan gedurende het groeiseizoen. 

Een vereiste bij de aardappelen is dat het om percelen gaat met het ras Innovator, om zo een betere vergelijking te kunnen maken met andere percelen met hetzelfde ras. Bij de uienpercelen gaat het enkel om gele zaaiuien.

Kennisdeling
Via foto's, video's en interviews horen we graag van jou hoe het er gedurende het seizoen ervoor staat. Daartegenover staat dat je onderdeel wordt van een gezellige, maar vooral leerzame club van telers en zakelijke relaties die gedurende het teeltseizoen contact met elkaar houden, kennis uitwisselen en enkele keren bij elkaar komen voor excursies met een hapje en een drankje.

Ook krijg je een weerstation in bruikleen waarmee je temperatuur, neerslag, bodemvocht en bodemtemperatuur in de gaten kunt houden van jouw perceel. Daarnaast ontvang je gedurende de deelname toegang tot alle informatie op Boerenbusiness met het Boerenbusiness Onbeperkt-abonnement

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deelname aan de Gewastour van 2023? Voor vragen of aanmelden kun je terecht bij Moniek Oomen of Chanti Oussouren via sales@boerenbusiness.nl 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox