donderdag 24 september 2020

Boerenbusiness Gewastour 2020

10 percelen Innovators, 7 percelen uien. Een seizoen lang gevolgd, hoe loopt het seizoen af? Kijk online mee naar de resultaten en de prijsprognose voor dit seizoen en verdiep je in de kennissessies en interviews van de specialisten. Welkom op dé online ontmoetingsplaats voor de aardappel- en uienteelt.

PlantCoaching

Het is belangrijk om in te spelen op de behoeftes van de plant door het groeiseizoen heen. In deze video geeft Philip Kroes van PlantCoaching tips voor een optimale opbrengst.

Klik hier voor meer informatie

OCI

Welke kunstmest kies je in het voorjaar? Gert Jan van Dongen (Akkerbouwer in Zeewolde) vertelt in deze video meer over zijn ervaringen met OCI Nutramon.

Klik hier voor meer informatie

Engie

De animo onder akkerbouwers voor condensdrogen groeit. Niet afhankelijk zijn van de buitenlucht zorgt voor stabiele bewaarcondities en daarmee een betere productkwaliteit, vertelt Marcel Bennink van ENGIE Refrigeration.

Klik hier voor meer informatie

Sencrop

Op afstand en digitaal kunnen zien wat er op je perceel gebeurt? Chris van Maanen vertelt in deze video over de vele mogelijkheden van een Sencrop weerstation.

Klik hier voor meer informatie

BASF

BASF heeft een nieuw product tegen phytophthora ontwikkeld: Enervin SC. Cropmanager Henco Bouma vertelt u hier meer over.

Klik hier voor meer informatie

Afsluiting Gewastour 2020 - Aardappelen

De aardappelmarkt ging dit jaar gebukt onder extreme omstandigheden. De Boerenbusiness Gewastour volgde dit groeiseizoen 10 percelen innovators op de voet. Kees Maas neemt u mee in de marktprijsontwikkeling voor oogstjaar 2020 en trekt de conclusie 'De aardappelprijs had makkelijk 20 euro kunnen doen'.

Hazera

Reinout de Heer, Global Product Manager bij Hazera, vertelt in deze video over de veredeling van de uien hybrides van Hazera en geeft je een uniek kijkje in de keuken van de veredeling.

Klik hier voor meer informatie

Bayer

In deze video geeft Mark Ermers, Crop Advisor vollegrondsgroenten bij Bayer, u een eerste inkijk in de resultaten van een driejarig onderzoek naar de waarde van nuttige insecten in de uienteelt.

Klik hier voor meer informatie

Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool heeft dit jaar meegedaan met een onderwijsleerkavel aan de Gewastour. Sanne Maas en Lenno Hanse vertellen in deze video meer over hun ervaringen en het afgelopen groeiseizoen.

Klik hier voor meer informatie

Afsluiting Gewastour 2020 - Uien

De uienmarkt kende heel wat reuring dit seizoen. Naast de weersomstandigheden speelden ook zaken als brexit en corona een grote rol. De Boerenbusiness Gewastour volgde dit groeiseizoen 7 uienpercelen op de voet. Pieter Post neemt u mee in de marktprijsontwikkeling voor oogstjaar 2020 en concludeert: 'Leg niet te snel het hoofd in de schoot'.

Partners 2020