Prognose IGC

Mondiale maïsproductie fors omhoog

22 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De mondiale maïsproductie zal komend seizoen naar een record stijgen, dat zegt de International Grains Council. Mede als gevolg van een grote productie in de Verenigde Staten verwacht de organisatie een productiestijging van negen procent naar 927 miljoen ton in het seizoen 2013-14.

De IGC laat weten dat de stijging met name het gevolg is van een 30% grotere productie in de VS. Daarmee komt de opbrengst in het land op een record uit van 350 miljoen ton, meldt Agrimoney. "Daarbij moet wel uitgegaan worden van normale weersomstandigheden." De prognose is lager dan die van het Amerikaanse ministerie van landbouw, die gaan uit van een stijging van 35 procent in de VS. Analisten van bijvoorbeeld Lanworth gaan daarentegen uit van een stijging van 27 procent.

De IGC verwacht verder een stijgende wereldwijde maïsconsumptie, maar ondanks dat zal de mondiale voorraad met 19 procent stijgen na het laagste niveau in 16 jaar tijd te hebben bereikt vorig seizoen. De prognose van de organisatie komt uit op 135 miljoen ton, het hoogste niveau in vier jaar tijd. De voorraden in de belangrijkste exporterende landen zullen naar het hoogste niveau in acht jaar tijd strijgen, aldus de IGC.

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden