FAO-index mei 2013

FAO verwacht stabiele voedselprijzen

7 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

De wereldwijde voedselprijzen zijn in de maand mei vrijwel stabiel gebleven, dat blijkt uit de voedselprijzenindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties. De stijging in maïsprijzen als gevolg van krappere exportvoorraden compenseerde de daling voor melkprijzen.

De index met voedselprijzen voor 55 producten daalde naar 215.2 punten afgelopen maand. In april was dat nog 215.8. De index is 5,1 procent hoger in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. In mei daalden de prijzen voor zuivel en suiker, maar stegen de prijzen voor graan.

De melkprijzen staan onder druk als gevolg van ongunstige weersomstandigheden in grote exporterende landen. Voor het eerst in tien maanden tijd daalde de FAO-melkprijsindex en kwam uit op 249.8 punten, een daling van 3,5 procent. In april steeg deze nog naar het hoogste niveau sinds december 2007. De melkproductie in Nieuw-Zeeland daalde naar verwachting met een tot 1,5 procent in het seizoen 2012-2013 tot eind mei, blijkt uit cijfers van Fonterra.

De index voor graan steeg met 1,9 procent naar 238.9 punten in mei, dit was met name het gevolg van stijgende maisprijzen als gevolg van de lage exportvoorraden. De index voor suiker daalde met een procent naar 250.1 punten.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden