Plus in Groningen en Goes

Middenmeer houdt prijs tarwe stabiel

30 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Middenmeer maakte woensdag bekend de prijs van tarwe stabiel te houden op 188 euro per ton. Hiermee wijkt de beurs af van wat de overige spelers in de markt doen. Die verhoogden namelijk de prijs. Wel ligt de prijs ook zonder verhoging ruim boven de notering in Goes.

Na een flinke stijging over de derde week van oktober laat Middenmeer de tarweprijs nu onveranderd op 188 euro per ton. Een verschil van 24 procent ten opzichte van vorig jaar. Wat niet wegneemt dat de prijs hoger ligt dan het vijfjaars gemiddelde wat op 182,80 euro per ton uitkomt.  

Tot nog toe laat Middenmeer als enige de tarweprijs ongemoeid. In Groningen kreeg tarwe er een euro bij uitkomend op 190 euro per ton. Ook in Goes werd voertarwe een euro duurder en komt de prijs uit op 180 euro per ton. Maaltarwe steeg naar 183 euro per ton.

Waar in Nederland voertarwe redelijk vast is daalt de prijs van buitenlandse tarwe. Zo zakt de notering van Europese voertarwe terug naar 203,50 euro per ton, tegenover een bedrag van 205 euro per ton over de week ervoor. Een prijs die net iets hoger ligt dan de 202 euro per ton voor november, waar de Franse Matif woensdag mee opende.

Tegenover een stabiele tarweprijs staat een min bij gerst. In Middenmeer werd er een euro van de prijs afgehaald, waardoor deze uitkomt op 174 euro per ton. Een lichte correctie na de stijging van een week geleden. Goes liet gerst staan op 170 euro per ton, terwijl Groningen de prijs verhoogde tot 184 euro per ton. Het vijfjarig gemiddelde voor gerst staat in Middenmeer op 172,80 euro per ton.

Hier volgen de Nederlandse beurzen de trend buiten de EU. Zo daalde voergerst in de haven van Rotterdam vijftig cent in waard uitkomend op 191,50 euro per ton.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden