Opbrengstverschillen groot

Programma verbetert rendement cichorei

14 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

De opbrengstverschillen is de cichoreiteelt lopen uiteen van 5 tot meer dan 10 ton inuline per hectare cichorei. Deze constatering is voor Sensus aanleiding een teeltevaluatieprogramma beschikbaar te stellen waarmee gestreefd kan worden naar het maximale rendement.

Jaarlijks worden grote verschillen vastgesteld tussen de individuele cichoreiopbrengsten. Sensus ziet aanknopingspunten om de grote variatie in opbrengst te verbeteren. I-top is door Sensus ontwikkeld om cichoreitelers te helpen aanwijzingen te vinden om de cichoreiteelt, en daarmee het rendement van de cichoreiteelt, verder te verbeteren.

Door de teeltgegevens in te voeren en deze te koppelen aan de opbrengstgegevens, ontstaat meer inzicht in de factoren die de opbrengst en het rendement van de cichoreiteelt bepalen. Dit maakt direct zichtbaar op welke onderdelen beter wordt gepresteerd dan andere telers en waar eventueel verbeteringen aan te brengen zijn. Wie gebruik maakt van een bedrijfsmanagementsysteem kan vanuit het managementpakket de registratie naar Itop verzenden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden