Einde bietencampagne in zicht

Suikergehalte blijft hoog ondanks warmte

3 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Suiker Unie is bezig met de laatste loodjes van de campagne van 2013. Ongeveer 90 procent van de bieten is verwerkt. De uitzonderlijk zachte weersomstandigheden zorgen niet voor problemen, meldt Cosun.

De weersomstandigheden zijn tijdens de laatste weken van de campagne uitzonderlijk zacht. Suiker Unie acht de kans groot dat de campagne van 2013 wordt afgerond zonder dat het heeft gevroren. De verwachting is dat de campagne op 13 januari wordt afgerond in Vierverlaten. De fabriek in Dinteloord volgt enkele dagen later.

De relatief hoge temperatuur heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van de bieten. In de week van 23 tot en met 29 december lag het gemiddelde suikergehalte boven de 17 procent. In de laatste acht weken van 2013 bleef het suikergehalte constant met een gemiddelde van ongeveer 17 procent.

De reden voor het stabiele suikergehalte is de late oogst. Hierdoor worden grotendeels verste bieten verwerkt. Omdat de bieten nu op voorraad liggen is de ademhaling in de bietenhoop bovengemiddeld waardoor de kans dat het suikerhalte het hoge gehalte de laatste weken van de campagne weet vast te houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden