Winst plust met een derde

Cargill profiteert van veevoerafzet

10 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agroconcern Cargill heeft in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2014, dat 30 november eindigde, 36 procent meer winst geboekt dat een jaar eerder het geval was. De winst is in de eerste twee kwartalen echter gedaald.

Met een winst van 556 miljoen dollar heeft Cargill in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2014 36 procent meer winst geboekt dat de 409 miljoen dollar in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2013. De omzet van het bedrijf is in het tweede kwartaal echter met zeven procent gedaald tot 32,9 miljard dollar.

De voedingsingrediënten en –toepassingen tak van Cargill heeft de grootste bijdrage geleverd aan het resultaat van het tweede kwartaal. Het bedrijf is te spreken over de goede vraag naar onder andere cacaopoeder. Andere producten ondervonden echter nog steeds hinder van de beperkte economische groei.

De winst van de veevoertak van Cargill is in het tweede kwartaal aanzienlijk verbeterd door een daling van de kostprijs. Hierdoor kon het bedrijf meer veevoer afzetten en kon vlees worden geproduceerd tegen een ruimere marge.

Ondanks de positieve resultaten van verschillende bedrijfstakken is de winst in de eerste helft van het fiscale jaar echter gedaald. Met 1,38 miljard dollar ligt de winst 19 procent onder het niveau van het fiscale jaar 2013. De omzet van de eerste zes maanden is met drie procent gedaald tot 66,9 miljard dollar.

De reden voor de daling van de winst in de eerste helft van het fiscale jaar is de recordopbrengst van het eerste kwartaal in 2013. In deze periode boekte het bedrijf 975 miljoen dollar winst, tegen 571 miljoen in het eerste kwartaal van 2014.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden