Suikerfutures klimmen

Hitte in Brazilië brengt suikermarkt tot leven

4 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De suikerfutures op de beurs in New York zijn als gevolg van hoge temperaturen in ’s werelds grootste suikerexporteur, Brazilië, gestegen. Maar door een daling van de real kan de export nog wel eens toenemen. Dat meldt Bloomberg

Brazilië had de warmste januari ooit en kreeg de minste regen in twintig jaar tijd. De prijs van ruwe suiker doorliep de grootste dagelijkse stijging in 14 maanden. Vorig jaar zakte de prijs juist fors met 16 procent, het was de derde opeenvolgende terugval en het langste dal sinds 1992. 

Ruwe suiker futures voor levering maart stegen 3,7 procent tot 15,55 cent per pond, de grootste stijging sinds 19 november 2012 . Eerder bereikte de grondstof 15,72 cent , het hoogste niveau sinds 9 januari. Deze week raakte de prijs 14,7 cent aan; het laagste niveau sinds 8 juni 2010. De handel in de grondstof verdubbelde in vergelijking met het gemiddelde over honderd dagen voor deze periode.

De zorgen over de droogte trekt de belangstelling van speculanten voor de suikermarkt. Als de droogte in februari aanhoudt, is de kans groot dat er gewasschade optreedt. De daling van de Braziliaanse real tegenover de dollar versterkt de vooruitzichten van een hogere export.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden