Opbrengstprognose bijgesteld

Britse suikerproductie 2013 op 1,3 miljoen ton

24 Februari 2014

British Sugar verwacht over de bietenoogst van 2013 een productie te halen van 1,3 miljoen ton suiker. De suikergigant stelde haar prognose met het einde van de campagne naar boven bij. 

Volgens de Britse suikerverwerker groeiden de bieten door de milde winter door tot in 2014. De bieten waren van goede kwaliteit en bevatten een hoog suikergehalte. Hierdoor komt de schatting boven die van half januari van 1,28 miljoen ton uit. het houdt in dat de oogst 13 procent hoger dan de 1,15 miljoen ton van 2012 zit en net iets onder de 1,32 miljoen ton in 2011. 

De groep meldt dat alle vier de fabrieken in Bury St. Edmunds, Cantley, Wissington en Newark goed hebben gefunctioneerd. Op dit moment heeft het Verenigd Koninkrijk een EU- quotum van 1,06 miljoen ton suiker. Eén miljoen ton wordt op de fabriek in Wissington tot bio-ethanol verwerkt, de rest wordt geëxporteerd. Ongeveer 3600 suikerbietentelers in Engeland produceren jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen ton suikerbieten voor de verwerking. 

Tevens maakte de leidende suikerproducent bekend dat de omzet en winst uit haar wereldwijde suikeractiviteiten, die Groot-Brittannië, Spanje, Afrika en China bevatten, substantieel lager zal zijn dan vorig jaar. Grotendeels veroorzaakt door een daling van de Europese en mondiale prijzen op de suikermarkt .

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Suiker

Chinese suikerproductie groeit naar 10 miljoen ton

Analyse Suiker

Goede verwachtingen voor Braziliaanse suikeroogst

Analyse Suiker

Franse boer ruilt suikerbiet in voor koolzaad en gerst

Analyse Suiker

Helft van de suikerbieten is inmiddels gezaaid

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief