Opbrengstprognose bijgesteld

Britse suikerproductie 2013 op 1,3 miljoen ton

24 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

British Sugar verwacht over de bietenoogst van 2013 een productie te halen van 1,3 miljoen ton suiker. De suikergigant stelde haar prognose met het einde van de campagne naar boven bij. 

Volgens de Britse suikerverwerker groeiden de bieten door de milde winter door tot in 2014. De bieten waren van goede kwaliteit en bevatten een hoog suikergehalte. Hierdoor komt de schatting boven die van half januari van 1,28 miljoen ton uit. het houdt in dat de oogst 13 procent hoger dan de 1,15 miljoen ton van 2012 zit en net iets onder de 1,32 miljoen ton in 2011. 

De groep meldt dat alle vier de fabrieken in Bury St. Edmunds, Cantley, Wissington en Newark goed hebben gefunctioneerd. Op dit moment heeft het Verenigd Koninkrijk een EU- quotum van 1,06 miljoen ton suiker. Eén miljoen ton wordt op de fabriek in Wissington tot bio-ethanol verwerkt, de rest wordt geëxporteerd. Ongeveer 3600 suikerbietentelers in Engeland produceren jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen ton suikerbieten voor de verwerking. 

Tevens maakte de leidende suikerproducent bekend dat de omzet en winst uit haar wereldwijde suikeractiviteiten, die Groot-Brittannië, Spanje, Afrika en China bevatten, substantieel lager zal zijn dan vorig jaar. Grotendeels veroorzaakt door een daling van de Europese en mondiale prijzen op de suikermarkt .

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden