Juan Luciano president

Nieuwe stuurman bij maisreus ADM

26 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness

"s Werelds grootste verwerker van korrelmais, ADM, krijgt een nieuwe president. Juan Luciano wordt de stuurman van het bedrijf. Aan het hoofd blijft CEO Patricia Woertz, tevens de voormalige president. Verwacht wordt dat na verloop van tijd Luciano het stokje overneemt van de zestigjarige Woertz.

In 2011 kwam Luciano in dienst bij ADM, na een loopbaan van 25 jaar bij Dow Chemicals. Daar was hij president van de prestatiedivisie. Woertz trok hem aan om te helpen ADM te veranderen in een bedrijf met veel groeipotentie, waarbij de focus ligt op de agribusiness.

Dinsdag werd bekend dat de 52-jarige Luciano promoveert tot president, waarschijnlijk gaat hij op termijn Woertz vervangen. De opvolging wordt niet door ADM bevestigd. Tot nog toe hield de nieuwe president zich bezig met de commerciële en productieactiviteiten rond mais, oliezaden en daaraan verwante activiteiten. Ook houdt hij zich bezig met onderzoek en risicomanagement.

Recent kreeg ADM de deksel op zijn neus toen het probeerde een groter aandeel te krijgen in het Australische GrainCorp. Het bedrijf bezat al 19,8 procent van de aandelen, maar wilde het aandelenpakket uitbreiden. Dit werd echter tegengehouden door de autoriteiten. Deze wilden voorkomen dat ADM meer dan 24,9 procent van de aandelen in zijn bezit zou krijgen, omdat daarmee een monopolie ontstaat op het gebied van graanhandel en export.

GrainCorp verhandelt 85 procent van het graan van de Australische oostkust en houdt zeven van de tien havens draaiende.

Binnen de grote ABCD staat ADM, wat ooit begon als verwerker van lijnzaad, op een derde plaats. De Louis Dreyfus Group haalt ongeveer het dubbele van ADM binnen. Daartussen bevindt zich nog Cargill wat ook een onderdeel in Nederland bezit. Onder ADM staat het iets kleinere Bunge.  

 

    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden