Steun Vlaanderen

Nieuwbouw Cargill tilt R&D naar hoger plan

17 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agroconcern Cargill heeft afgelopen week haar nieuw uitgebreide Europees onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in het Belgische Vilvoorde officieel geopend. Met de modernisering en uitbreiding was een investering gemoeid van 8 miljoen euro. 

Het 5.000 vierkante meter toegevoegde grootte proefcentrum beschikt nu over de hoogste standaarden voor technologische- en voedselveiligheidsnormen. Het is het centrale innovatiecentrum voor Europa, Midden-Oosten en Afrika. Er werken ongeveer 145 wetenschappers en technologen aan het ontwikkelen van nieuwe ingrediënten, perfectionering van bestaande formules en het testen van nieuwe productieprocessen. Het centrum wil inspringen op de steeds veranderende behoeften van de klanten van Cargill. 

Daarbij gaat het om verschillende toepassingen voor het gehele spectrum van levensmiddelentechnologie en diervoeders, maar ook non-food toepassingen zoals persoonlijke verzorging en fermentatie technologie. Voedselveiligheid is een van onze belangrijkste doelen bij Cargill en voldoet daarom niet alleen aan de huidige normen, maar anticipeert ook op toekomstige behoeften. 

In het centrum in Vilvoorde, dat Cargill in 2002 overnam, wordt onderzoek verricht naar de toepassing van ingrediënten afkomstig van landbouwgrondstoffen zoals zoetstoffen, textuurmiddelen, eiwitten, vezels, cacao, oliën en vetten in zowel voeding als cosmetische, farmaceutische en industriële toepassingen. Wereldwijd levert Cargill voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan 67 landen. Er werken in totaal 142.000 medewerkers. 

De Vlaamse overheid steunde de uitbreiding in België met 117.000 euro, omdat het onderzoekscentrum belangrijk is voor een sterke agro-foodindustrie in Vlaanderen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden