Verkoop van twee onderdelen

Sterke wijziging activiteiten ADM

17 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Archer Daniels Midland (ADM) viste in 2013 nog achter het net bij de overname van GrainCorp door een blokkade van de Australische overheid, maar ADM blijft op overnamepad. Naast de aankoop van twee bedrijven wil ADM ook een onderdeel verkopen.

De eerste portfolio wijziging die ADM doorvoert is de verkoop kunstmesttak in Zuid-Amerika. The Mosaic Company neemt het onderdeel, dat is gevestigd in Brazilië en Paraguay, voor 350 miljoen dollar over. ADM verkoopt alleen de productiefaciliteiten vanwege de hevige concurrentie met andere bedrijven. ADM blijft de distributie van kunstmest in de regio wel verzorgen.

Naast de verkoop van de kunstmesttak heeft ADM ook de chocoladeafdeling in de etalage gezet. De bedrijfstak staat al langer samen met de cacaoverwerking te koop. Hoewel met verschillende partijen gesprekken zijn gevoerd, is er nog geen deal gesloten. ADM verwacht dat een snelle verkoop van de chocoladeafdeling, die vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland heeft, meer kans heeft. De cacaoverwerking wordt niet verkocht.

Tegenover de verkoop van de twee bedrijfstakken staat de aankoop van Alfred C. Toepfer International. ADM heeft al sinds 2002 een belang van 80 procent in de handelaar in agrarische grondstoffen en wil de resterende 20 procent voor 83 miljoen dollar kopen van InVivo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden