Moeizame suikerrietsector

Gaat Südzucker naar Brazilië of niet?

13 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

De geruchtenstroom over dat het Duitse Südzucker belangstelling zou hebben voor activiteiten in Brazilië houdt aan. Het grootste suikerconcern van Europa zou niet de eerste in de mondiale suikerindustrie zijn die een grote deal aangaat. 

In 2014 kondigde Cargill een joint venture aan met Copersucar. Wilmar International uit Singapore onthulde dit jaar een 200 miljoen dollar investering in een joint venture met het Indiase Shree Renuka. En vorige maand kwam staatsbedrijf Cofco in China een deal overeen met suiker-, tarwe- en sojaconcern Noble voor een belang van 51 procent. 

Nieuwe investeerders, met name internationale marktbedrijven, overspoelden vijf of zes jaar geleden de Braziliaanse suikerrietmarkt. Gelokt door de belofte van een grotere vraag naar suikerrietethanol. Inmiddels bezitten buitenlandse investeerders en bedrijven een kwart van de Braziliaanse industrie. 

Of ook de Duitsers de stap zetten is afwachten. Zelf gaf financiële man Thomas Koelbl van Südzucker onlangs bij een lokale krant aan Brazilië nog steeds een interessante markt voor hen te vinden. Ondanks de winstwaarschuwing dat het bedrijf recent af gaf, zou het nog 1 miljard tot 2 miljard euro kunnen veroorloven om te besteden aan een buitenlandse overname. Of ze het doen, hangt wellicht af van het brandstofprijsbeleid van de Braziliaanse overheid waardoor de ethanolmarkt het nu moeilijk heeft.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden