Moeizame suikerrietsector

Gaat Südzucker naar Brazilië of niet?

13 Mei 2014

De geruchtenstroom over dat het Duitse Südzucker belangstelling zou hebben voor activiteiten in Brazilië houdt aan. Het grootste suikerconcern van Europa zou niet de eerste in de mondiale suikerindustrie zijn die een grote deal aangaat. 

In 2014 kondigde Cargill een joint venture aan met Copersucar. Wilmar International uit Singapore onthulde dit jaar een 200 miljoen dollar investering in een joint venture met het Indiase Shree Renuka. En vorige maand kwam staatsbedrijf Cofco in China een deal overeen met suiker-, tarwe- en sojaconcern Noble voor een belang van 51 procent. 

Nieuwe investeerders, met name internationale marktbedrijven, overspoelden vijf of zes jaar geleden de Braziliaanse suikerrietmarkt. Gelokt door de belofte van een grotere vraag naar suikerrietethanol. Inmiddels bezitten buitenlandse investeerders en bedrijven een kwart van de Braziliaanse industrie. 

Of ook de Duitsers de stap zetten is afwachten. Zelf gaf financiële man Thomas Koelbl van Südzucker onlangs bij een lokale krant aan Brazilië nog steeds een interessante markt voor hen te vinden. Ondanks de winstwaarschuwing dat het bedrijf recent af gaf, zou het nog 1 miljard tot 2 miljard euro kunnen veroorloven om te besteden aan een buitenlandse overname. Of ze het doen, hangt wellicht af van het brandstofprijsbeleid van de Braziliaanse overheid waardoor de ethanolmarkt het nu moeilijk heeft.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Nieuws Suiker

Südzucker stelt prognoses naar boven bij

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Politiek Mercosur

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Helft soja komt uit Brazilië, invoervolume stijgt

Inside CBS

Helft soja komt uit Brazilië, invoervolume stijgt

Hoge inflatie noopt Rusland tot import vlees uit Brazilië

Nieuws Vlees

Hoge inflatie noopt Rusland tot import vlees uit Brazilië

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief