Door einde suikerquotum

Südzucker wil snijden in personeelsbestand

16 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Südzucker, de grootste suikerproducent van Europa, gaat mogelijk fors bezuinigen op het personeelsbestand wanneer het suikerquotum in 2017 afloopt. Ontslagen zijn nu nog niet aan de orde, maar worden in de toekomst niet uitgesloten.

Südzucker maakte in april bekend dat over boekjaar 2013 een operationele winst van 658 miljoen euro is geboekt. Dit is een daling van 32,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet is gedaald van 7,88, naar 7,76 miljard euro. Door dalende inkomsten uit de suikerproductie verwacht het bedrijf dat in het lopende boekjaar een omzet van 7 miljard euro wordt geboekt.

Wolfgang Heer, CEO van Südzucker maakt zich zorgen over de toekomst. De suikermarktverordening legt onder meer suikerquota op aan bietentelers en aan de fabrieken die de bieten tot suiker verwerken. Südzucker moet zich aanpassen wanneer het systeem in 2017 afloopt.

Voor de aanpassing op de toekomst wordt het personeelsbestand bestudeerd. ‘We hebben een interne doelstelling en proberen die in de loop van het jaar te concretiseren en om te zetten’, zei Heer. Het Vlaams infocentrum voor de land- en tuinbouw (Vilt), schrijft dat ontslagen nu nog niet aan de orde zijn, maar zijn in de toekomst niet uit te sluiten.

Het concern heeft 18.000 werknemers op de loonlijst staan. Hiervan zijn 700 mensen werkzaam in vestigingen van de Belgische dochteronderneming Tiense Suikerraffinaderij. De 29 suikerfabrieken en drie suikerraffinaderijen produceerden in 2013 in totaal 4,7 miljoen ton suiker. Op 396.000 hectare werden bieten geteeld voor het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden