Een heel consortium van bedrijven uit de agribusiness zijn partner geworden van het onlangs gestarte Protein Competence Center (PCC). Zeven levensmiddelen- en veevoederbedrijven en zes kennisinstellingen uit Nederland bundelen hun onderzoek naar en kennis over eiwitten.
Het PCC, een initiatief van Wageningen UR, richt zich op 4 aandachtsgebieden: Het vrijmaken en bewerken van eiwit uit gewassen en andere eiwitbronnen, het maken van producten met eiwit, de waarde van eiwit in voeding en het gebruik van nog niet ontgonnen eiwitbronnen.
De partners van het PCC zijn Agrifirm, Avebe, Darling Ingredients International, DSM, Duynie, FrieslandCampina, VanDrie Group, Hanzehogeschool Groningen, RUG, NIZO Food Research, TNO, UMCG en Wageningen UR.
In PCC gaan de partners eiwitkennis en technologie voor zowel de consumenten- als diervoedersector beschikbaar maken, faciliteiten delen en elkaar helpen bij de kansen en uitdagingen die de wereldwijde eiwitvoorziening bieden. Met de oprichting van PCC kunnen ze veel slagvaardiger zijn bij het opzetten van baanbrekende onderzoeksprojecten.
Dr. Charon Zondervan wordt algemeen directeur van PCC en prof. Lubbert Dijkhuizen wordt wetenschappelijk directeur. Bestuursvoorzitter wordt dr. Fred Beekmans.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/item/10850633/Agribusiness-werkt-samen-in-eiwitonderzoek]Agribusiness werkt samen in eiwitonderzoek[/url]