Slagvaardig opereren

Agribusiness werkt samen in eiwitonderzoek

19 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Een heel consortium van bedrijven uit de agribusiness zijn partner geworden van het onlangs gestarte Protein Competence Center (PCC). Zeven levensmiddelen- en veevoederbedrijven en zes kennisinstellingen uit Nederland bundelen hun onderzoek naar en kennis over eiwitten.

Het PCC, een initiatief van Wageningen UR, richt zich op 4 aandachtsgebieden: Het vrijmaken en bewerken van eiwit uit gewassen en andere eiwitbronnen, het maken van producten met eiwit, de waarde van eiwit in voeding en het gebruik van nog niet ontgonnen eiwitbronnen.

De partners van het PCC zijn Agrifirm, Avebe, Darling Ingredients International, DSM, Duynie, FrieslandCampina, VanDrie Group, Hanzehogeschool Groningen, RUG, NIZO Food Research, TNO, UMCG en Wageningen UR.

In PCC gaan de partners eiwitkennis en technologie voor zowel de consumenten- als diervoedersector beschikbaar maken, faciliteiten delen en elkaar helpen bij de kansen en uitdagingen die de wereldwijde eiwitvoorziening bieden. Met de oprichting van PCC kunnen ze veel slagvaardiger zijn bij het opzetten van baanbrekende onderzoeksprojecten.

Dr. Charon Zondervan wordt algemeen directeur van PCC en prof. Lubbert Dijkhuizen wordt wetenschappelijk directeur. Bestuursvoorzitter wordt dr. Fred Beekmans.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

eiwit
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hoi 19 Mei 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/item/10850633/Agribusiness-werkt-samen-in-eiwitonderzoek]Agribusiness werkt samen in eiwitonderzoek[/url]
hoi
J Wierenga 20 Mei 2014
Het bericht over PCC roept bij mij enige vragen op: Wie betaalt de wetenschappers en de directie (Wageningen, Hanze hogeschool, RUG, NIZO en TNO) in dit samenwerkingsverband? Indien hier gelden van de overheid, lees de samenleving, bij zijn betrokken is het dan ook zo dat de verkregen onderzoeksresulaten in principe voor een ieder beschikbaar zijn? Zijn de verkregen onderzoeksresultaten openbaar?

Uw reactie afwachtend,

vr gr Johan Wierenga
Hoofdweg 1
Slochteren.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden