Zuivel, graan en olie lager

Mondiale voedselprijzen dalen opnieuw

6 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Mondiale voedselprijzen laten voor de tweede opeenvolgende maand een dalende trend zien, zo blijkt uit de index van voedselprijzen van de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties.

De voedselprijzen dalen in mei opnieuw nadat de index in maart het hoogste punt in tien maanden tijd bereikte. De index kwam uit op een gemiddelde van 207,9 punten, 2,5 punten lager dan in april dit jaar. Dit is met name het gevolg van lagere prijzen voor zuivel, graan en plantaardige oliën. Suiker liet tegen de trend in forse stijging zien en ook de vleesprijs bleef sterk.

De index voor graan daalde met 2.4 punten, met name als gevolg van lagere prijzen voor maïs. Deze lieten lagere prijzen zien als gevolg van gunstig weer in de VS waardoor de groei opbrengstverwachtingen positief zijn. Plantaardige oliën lieten een indexdaling van 3.7 punten zien, met name door lagere prijzen voor palmolie en sojaolie.

De melkprijsindex daalde met 12 punten ten opzichte van april. De vleesindex bleef nagenoeg stabiel ten opzichte van vorige maand. Suiker ging met 9.3 punten omhoog als gevolg van een mogelijk suikertekort voor seizoen 2014/2015.

 

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

CAO
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden