Consumentenvraag verschuift

Cargill richt zich op niet gemodificeerde soja

24 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om aan de toenemende vraag naar niet genetisch gemodificeerd voedsel tegemoet te komen, heeft Cargill een volledig gmo-vrije sojaolie ontwikkeld. Het product wordt gemaakt in een fabriek van Cargill in het Amerikaanse Iowa, maar het bedrijf wil de olie uiteindelijk op industriële schaal gaan produceren. 

‘Ondanks de vele voordelen van biotechnologie, neemt de vraag van consumenten naar producten die gemaakt zijn van niet gemodificeerde ingrediënten, toe. Dit levert kansen en uitdagingen op voor grondstofproducenten’, zegt Ethan Theis, commercieel directeur van de ingrediënten afdeling van Cargill.

Met de gmo-vrije sojaolie wil Cargill inspelen op de groeiende vraag van consumenten. De voorraden zijn echter beperkt. De reden hiervoor is dat het produceren van gmo-vrije sojaolie een ingewikkeld proces is. Naast een constante stroom sojabonen moet worden voorkomen dat tijdens de oogst, transport, opslag, verwerking en zuivering de sojabonen en de –olie wordt gemengd met gemodificeerde producten.

Volgens Theis heeft één voedingsmiddelenfabrikant al een significant volume van de gmo-vrije olie gekocht. Hoeveel sojaolie er beschikbaar is en hoeveel Cargill produceert is niet bekeend. Wel geeft het bedrijf aan de sojaolie op industriële schaal te willen gaan produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden