Verbetering logistiek

CAV Agrotheek investeert in kunstmestopslag

26 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness

Coöperatie CAV Agrotheek gaat weer fors uitbreiden. Op de uitbreidingslocatie in Wieringerwerf komt voor haar kunstmesthandel een nieuwe opslag- en verwerkingsloods. De investering betekent een verdubbeling van de locatie. 

De uitbreiding volgt na de in gebruik name van het nieuwe bedrijfspand en kantoor in 2012. Maandag wordt de grond met een oppervlakte van 2 hectare voor een verdere vergroting aangekocht. Reden van de bouw is het verbeteren van de kunstmestlogistiek. ‘De twee vestigingen in Middenmeer en Slootdorp liggen eigenlijk te dichtbij elkaar om twee vestigingen voor in stand te houden, maar beide locaties zijn te klein om uit te breiden’, zet Jeroen de Schutter, algemeen directeur van CAV Agrotheek, uiteen. 

Daarbij moet gebruik worden gemaakt van de kleine binnenvaart en dat is volgens de algemeen directeur niet toekomstbestendig. Vervolgens zijn er nog veel transportbewegingen nodig naar de opzaklijn in Slootdorp en weer naar het distributiecentrum in Wieringerwerf. ‘Al met al erg inefficiënt. Met één moderne hoofdvestiging in Wieringerwerf waar ook de opzaklijn komt, verlagen we het transport en hoeven we minder personeel en opslaglocaties in te huren. Daarmee besparen we een ton per jaar. De moeite waard om bij te bouwen’, vindt De schutter.

De coöperatie verwacht begin 2015 met de bouw achter haar eigen perceel op bedrijventerrein Robbenplaat-Zuid te kunnen starten. Er is voldoende ruimte om alle meststoffen in bigbags op te slaan. De kunstmestloods wordt tijdens het graanseizoen gebruikt voor de opslag van tarwe. De faciliteiten zijn voor de graanoogst 2015 beschikbaar. Het pand in Slootdorp blijft graan- en bloembollennettenopslag.

foto 2.JPG

De uitbreiding moet op het ruim 20.000 m2 bedrijventerrein achter het eigen perceel komen. 

foto 4.JPG

De werkzaamheden voor erfverharding zijn al in volle gang.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden