Lastige handel en verwerking

Droogte en treinen doen winst Cargill dalen

8 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse voedings- en voerconcern Cargill zag de winst over het vierde kwartaal met twaalf procent afnemen, dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Zowel de handel als de verwerkende kant van het bedrijf had veel last van de droogte in de Verenigde Staten en het tekort aan wagons om de oogst te transporteren.

De netto inkomsten van het bedrijf lieten een daling zien tot 424 miljoen dollar, vorig jaar was dat nog 438 miljoen dollar. De omzet steeg met twee procent tot 36,2 miljard dollar. De vleestak van het bedrijf liet echter een positief resultaat zien. Door de dalende maïsprijzen kon bespaard worden op veevoer.

Ondanks de lagere cijfers ziet Cargill de toekomst positief in. Met recordoogsten voor de deur zullen de opslagcapaciteiten van het bedrijf Cargill weer een impuls geven. "Zowel voor maïs, tarwe als ook voor soja worden recordoogsten verwacht in de Verenigde Staten en die gewassen moeten een plek vinden. Er zal dus meer gebruik worden gemaakt van onze opslagcapaciteiten", aldus Cargill.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden