Nieuwe rassen helpen

Duitse tarwe verliest zijn bakkwaliteit

11 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Dankzij overmatige regenval lukt het Duitse akkerbouwers niet om hun laatste tarwe te oogsten. Vooral in het midden en zuiden van Duitsland staat nog veel tarwe vast. Het gevolg is dat percelen nu hun bakkwaliteit beginnen te verliezen. Dat meldt plantveredelaar DSV-Saaten.

De wintertarwe is al een geruime periode rijp en klaar om geoogst te worden. Dankzij de vele regenval en onweersbuien worden het combinen de boeren echter onmogelijk gemaakt. Dat heeft zijn uitwerking op de bakkwaliteit. Het eiwitgehalte is flink lager en ook het valgetal keldert momenteel. Dat meldt de meelindustrie aan DSV.

Het valgetal bepaalt hoe geschikt de tarwe is om gebruikt te worden als baktarwe. Schot zorgt ervoor dat het valgetal daalt en de kwaliteit dus lager is. Met die situatie hebben boeren momenteel te maken. DSV-Saaten wil daarom opzoek gaan naar rassen die langdurig een stabiel valgetal hebben. Ook wanneer regen roet in het eten gooit. Er wordt gezocht op genetische eigenschappen die niet direct gunstig zijn voor meeropbrengst, maar juist voor de kwaliteit.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst laat sporen na in de Europese granen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden