Noordoosten valt tegen

Cosun twijfelt niet aan topopbrengst suikerbieten

13 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

De actuele groei van suikerbieten verloopt geheel volgens het groeimodel dat Cosun hanteert. De verwachtingen voor wat betreft de opbrengst blijven hoog. Ook signalen elders uit Europa bevestigen een aankomende topopbrengst, zo schrijft Cosun op haar website. Alleen percelen met water- en hagelschade hebben het moeilijk. Die zijn vooral in het noordoosten te vinden.

Deze maand groeien de suikerbieten gemiddeld met 800 kg wortelopbrengst per dag per hectare en 150 kg suiker per hectare. Wordt die groei doorgezet, dan kunnen we een recordopbrengst verwachten. Afgezien van enkele probleemgebieden staan de bieten er nog frisgroen op. De gewasgezondheid blijft echter een zorg.

In het noordoosten van Nederland valt het herstel van bietenpercelen, die getroffen zijn door water- en hagelschade, echter tegen. Het warme weer zorgt voor veel instraling waardoor weinig bladmassa is ontwikkeld. Ook neemt de concurrentie van onkruid sterk toe. Cosun heeft ook meldingen van rhizoctonia wortelrot binnengekregen. Het IRS waarschuwt dat percelen in het oosten van Nederland dit jaar meer te maken hebben met een gebrek aan borium.

Cosun meldt verder dat het volgende week maandag een nieuw ledenportaal lanceert. Grootste wijziging is dat deze straks veel beter toegankelijk is voor gebruikers van een smartphone of tablet. Het ledenportaal werkt op eenzelfde manier als de website van Cosun. Wie zie niet heeft geregistreerd als gebruiker kan dat na de lancering op 18 augustus doen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden