Door slechte suikermarkt

Suikergigant Nordzucker ziet winst kelderen

16 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

 Nordzucker heeft in de eerste zes maanden van het boekjaar van 2014/15 een omzet geboekt van 975,4 miljoen euro, 20 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de netto winst van het Duitse zuivelconcern kelderde flink naar 53,1 miljoen euro, ruim 70 procent lager dan in het boekjaar 2013/14. De lagere prijzen op de Europese suikermarkt, mede veroorzaakt door import van suiker, en de minder verkoopvolumes zijn de voornaamste oorzaken, zo verklaart Nordzucker.

70

procent

daalt de winst van Nordzucker in de eerste 6 maanden van boekjaar

’Deze gespannen marktsituatie komt voor ons niet als een verrassing’, stelt Hartwig Fuchs, de topman van Nordzucker. ’Het einde van de suikerquotering in 2017 confronteert ons vandaag de dag al met sterk veranderende markten en verkoopvoorwaarden.’ Nordzucker heeft daar volgens Fuchs al op ingespeeld door het afgelopen jaar de financiële conditie van het bedrijf al te verstevigen, door schulden af te lossen en eigen vermogen op te bouwen. Dit maakt Nordzucker weerbaarder om dalen in de suikermarkt, zoals nu, op te vangen.

Nordzucker blijft bezig met het verder verbeteren van de efficiëntie van het bedrijf en het verlagen van de kosten, benadrukt Fuchs. Dit moet de concurrentiepositie van het suikerconcern, één van de grootste in de Europese Unie, versterken. Het boekjaar van Nordzucker is van 1 maart tot en met 28 februari.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden