2 procent omzetstijging

Groei Syngenta in Q3 door middelenverkoop

22 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Agroconcern Syngenta heeft een positief derde kwartaal achter de rug. De omzet van het Zwitserse bedrijf steeg licht, met twee procent, tot 2,35 miljard euro. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan de verkoop van fungicide. Ook de verkoop van insecticide steeg, terwijl die van herbicide juist afnam wereldwijd.

Het overgrote deel van de omzet, zo’n 2,22 miljard euro, haalt Syngenta uit de verkoop van gewasbeschermingsmiddelen. Hierin waren de grootste stijgingen waar te nemen. De zaad tak van het bedrijf was in het derde kwartaal goed voor 535 miljoen euro omzet. In Q3 verkocht Syngenta 20 procent meer fungicide en 16 procent meer insecticide, ten opzichte van vorig jaar. De verkoop van herbicide daalde licht. Alleen in Noord-Amerika werd daar meer van verkocht.

In Latijns-Amerika behaalde Syngenta een omzetstijging van 3 procent. In het noorden van dit continent, en in Brazilië, stagneerde de verkoop wel dankzij droogte. In de regio Pacific en Azië steeg de omzet eveneens met 3 procent. De omzet in Noord-Amerika steeg met 1 procent. Daar werd meer herbicide verkocht en, in het zuiden van dat continent, meer insecticide dankzij een hogere ziektedruk.

Ondanks de licht stijgende omzet was CEO Mike Mack negatief over de winstgevendheid. Dankzij negatieve valuta verschillen komt de winst over de eerste negen maanden negatiever uit dan een jaar geleden. Toch is men ook over het laatste kwartaal van 2014 positief. Verwacht wordt dat de omzet verder zal stijgen. Voor heel 2014 wordt een omzetgroei van 6 procent verwacht, ten opzichte van 2013.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden