Winst stijgt 17 procent

Omzet DuPont daalt dankzij lage gewasprijzen

28 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse chemieconcern DuPont sluit het derde kwartaal met wisselende gevoelens af. Zo steeg de winst in het afgelopen kwartaal met 17 procent. Echter, de omzet daalde licht met 3 procent tot 7,5 miljard dollar. Het verkoopvolume steeg wel maar had geen effect vanwege lage verkoopprijzen.

DuPont maakte dinsdag haar kwartaalcijfers bekend. Hieruit blijkt dat de operationele winst per aandeel stijgt van 0,45 naar 0,54 dollarcent. Het bedrijf denkt de winst nog iets verder op te schroeven, waarmee aan de verwachtingen voor het jaar 2014 wordt voldaan. Ook voor het vierde kwartaal wordt een evenredige groei verwacht.

De totale operationele winst bedroeg in het derde kwartaal 497 miljoen dollar. Omgerekend komt dat neer op 391 miljoen euro. Een stijging van 17 procent, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dankzij de verkoop van onderdelen daalde de omzet met 3 procent. Dat is tegen de verwachting. Analisten voorspelde een lichte omzetstijging.

Vooral de agrarische tak van DuPont boerde het afgelopen kwartaal minder goed en dat is nu juist de hoofdmoot van het bedrijf. Dat heeft er alles mee te maken dat boeren minder aankopen. Ten opzichte van vorig jaar liggen de gewasprijzen momenteel flink lager. De agrarische tak van DuPont had te maken met een omzetverlies van 4,3 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden