Twee Duitse zaadproducenten

Record aantal nieuwe suikerbietenrassen

19 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Zoals gewoonlijk zijn de Duitse zaadproducenten ook dit jaar goed vertegenwoordigd op de Aanbevelende Rassenlijst voor suikerbieten in 2015. Er zijn negen nieuwe rassen toegevoegd waarvan vier van Betaseed GmbH en vijf van KWS Saat AG. Dat blijkt het overzicht van de Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst (CSAR).

Drie nieuwe rassen hebben een resistentie tegen bietencysteaaltjes. Dat gaat om BTS 990 van Betaseed en Florena KWS en Maximiliana KWS van KWS Saat AG. Lieselotta KWS is niet alleen bestand tegen bietencysteaaltjes, maar ook tegen rhizoctonia.

Er zijn vier nieuwe rassen voor de teelt op percelen zonder rhizoctonia en zonder bietencysteaaltjes. Dat gaat om BTS 520 en BTS 110 van Betaseed en om Annelaura KWS en Anneliesa KWS van KWS Saat. De eerste twee scoren goed op suiker- en financiële opbrengst. Al weet BTS 110 de meegeleverde grond laag te houden.

Annelaura haalt goede resultaten wat betreft suikergehalte. Maar Anneliesa heeft weer een aanvullende rhizoctonia resistentie. BTS 605 van Betaseed is geschikt voor de teelt op percelen met rhizoctonia. Het ras zit laag in meegeleverde grond, komt hoog boven de grond en kan ook goed meekomen in suikergehalte.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden