Gezamenlijk betere kansen

ForFarmers en Agrifirm Plant kopen samen in

18 December 2014 - 1 reactie

ForFarmers en Agrifirm Plant bundelen hun krachten middels een strategisch partnership op het gebied van meststoffen, zaaizaden en gewasbescherming. Daartoe tekenden de ondernemingen woensdag een overeenkomst.

Reden voor de bundeling van de inkoop en kennis van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden is onder meer dat beide bedrijven gezamenlijk betere kansen zien in een toeleveringsmarkt waarop zeer grote internationale spelers actief zijn. 'Het laatste decennium zijn de toeleverende bedrijven door fusies en concentratie grote, sterke spelers geworden', licht Arno Oostdam, director communications bij Agrifirm, toe. 'Dan ben je met een groter inkoopvolume in het voordeel.' 

De overeenkomst heeft betrekking op de inkoop van meststoffen vanaf 1 juli 2015 en zaaizaden (gras, mais, granen en groenbemesters) en gewasbeschermingsmiddelen vanaf 1 januari 2016. ForFarmers en Agrifirm Plant verwachten door deze bundeling van inkoop hun positie op de internationale inkoopmarkt te kunnen versterken. 'Het partnership is zonder meer in het belang van onze klanten en leden. Een groter inkoopvolume geeft ons een sterkere inkooppositie waardoor we gunstigere inkoopcondities voor onze afnemers kunnen behalen.'

Daarnaast gaan de partners elkaar versterken op het gebied van kennisuitwisseling. Voor ForFarmers past deze stap in de strategie om te kiezen voor een aantal strategische partners in haar total feed business concept. Voor Agrifirm is deze stap een belangrijke invulling van de strategie om te groeien in de kernactiviteiten. Inkoop en toelevering van producten richting de plantaardige sectoren is één van deze vier strategische pijlers, naast diervoeders, co-producten en specialiteiten.  Zowel Agrifirm als ForFarmers menen dat de samenwerking op inkoop- en kennisgebied voordelen biedt voor hun klanten.

De samenwerking beperkt zich uitsluitend tot inkoop en kennisuitwisseling. De uitvoering van de inkoop zal uitgevoerd worden door Agrifirm Plant. In de markt blijven Agrifirm en ForFarmers volledig zelfstandig opereren en concurreren. Dit verandert niet ten opzichte van de huidige situatie. Zowel ForFarmers als Agrifirm blijven een volledig eigen assortiment voeren.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
realist 18 December 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10861225/ForFarmers-en-Agrifirm-Plant-kopen-samen-in]ForFarmers en Agrifirm Plant kopen samen in[/url]
Dit is het begin van een toekomstige fusie/ overname. Ik voorspel u dat in 2018 het nieuwe bedrijf de naam Agri Farmers heet.

Mooi afscheidsmoment voor dhr Looman om dit te realiseren.

Vervolgens nog de kleiner coöperaties die integreren zoals Rijnvallei . Zo komen alle coöperaties nog voor 2025 tot 1 grote coöperatie.

Ik weet dan een leuke naam voor dat bedrijf (zeg ik met een knipoog) CEBECO
Victor 19 December 2014
Denk dat u gelijk gaat krijgen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nederlandse mengvoer miljoenen in perspectief

Inside Mengvoer

Nederlandse mengvoer miljoenen in perspectief

Analyse gras: grote variatie per snede en gebied

Ruwvoertour Terugblik op 2021

Analyse gras: grote variatie per snede en gebied

Koers ForFarmers blijft laag, ondanks eigen inkoop

Achtergrond Beurs

Koers ForFarmers blijft laag, ondanks eigen inkoop

ForFarmers start inkoop aandelen, koers fors hoger

Nieuws ForFarmers

ForFarmers start inkoop aandelen, koers fors hoger

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief