Prijs meer dan gehalveerd

Duitse groenteteler lijdt onder Russische sancties

31 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Duitse telers van groentes als kool, wortelen en selderij hebben een slechte herfst en begin van de winter achter de rug. Russische sancties hebben voor een enorme prijsdaling gezorgd. Daarnaast was de oogst het afgelopen jaar ook nog eens flink beter. Bij collega’s die fruit telen is het niet veel beter gesteld.

Het invoerverbod van Rusland zorgt voor een zeer slecht marktsentiment. Vooral groentetelers met kool en fruittelers met appels hebben daarmee te maken. Dat schrijft het Deutsche Bauernverband (DBV). Wanneer het importverbod tot medio 2015 duurt kan dat volgens de land- en tuinbouworganisatie desastreuse gevolgen hebben.

De exportproblemen volgen op een seizoen waarin flink meer geproduceerd is. Als gevolg hiervan dreigt in het noorden van Duitsland een tekort voor de opslag van producten. Het grootst zijn de problemen bij witte kool, rode kool, savooiekool, selderij en wortelen.

Vooral fruittelers met appels hebben met een sterk verminderde prijs te maken. Die ging van 60 cent per kilo naar 15 tot 30 cent. Afgelopen herfst is echter wel meer afgezet. Vooral omdat een opslagtekort dreigde. Alleen voor de beste kwaliteit wordt momenteel een redelijke prijs betaalt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden