Durumtarwe stijgt flink

Areaal wintertarwe VS daalt vijf procent

13 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie voor landbouw, de USDA, blijkt dat het areaal wintertarwe met  vijf procent daalt in de Verenigde Staten. In totaal is 16,37 miljoen hectare wintertarwe ingezaaid. Het uitstekend verlopen zaaiseizoen heeft dus geen positief effect op het areaal gehad. Afgezien van durumtarwe moeten bijna alle soorten in areaal inleveren dit seizoen.

Het totale areaal wintertarwe bedraagt voor 2015 16.370.520 miljoen hectare. Vorig jaar was dat 787.930 hectare meer, ofwel vijf procent. In de staat North Dakota daalde het areaal - met 54 procent - het sterkst. Ook in Mississippi, West Virginia en Illinois daalde het areaal flink. South Dakota en Florida zaaide flink meer tarwe in. Respectievelijk 122 en 133 procent boven het areaal van verleden jaar.

Vooral zachte rode wintertarwe (soft red winter) wordt minder geteeld in 2015. Dit gewas daalt in oppervlakte met 12 procent. Deze soort wordt vooral in Illinois en Missouri geteeld, waardoor deze de lijst aanvoeren met staten waarbij de tarweteelt sterk inkrimpt. De teelt van harde rode wintertarwe (hard red winter) daalt met 3 procent.

Witte wintertarwe (white winter) stijgt dit jaar licht, met 2 procent. De grootste stijging is er voor durumtarwe. Het areaal stijgt met 44 procent ten opzichte van vorig jaar en met 7 procent ten opzichte van 2013.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Amerikaanse boer ziet minder in tarwe en maïs

Analyse Granen & Grondstof

Brussel is eruit met regels voor graan uit Oekraïne

Analyse Granen & Grondstof

Nat weer komt Europese tarwe niet ten goede

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blijft verrassen op de tarwemarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden