Resultaten lopen sterk terug

Ook Nordzucker krimpt bietenareaal drastisch in

16 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse suikerconcern Nordzucker ziet de resultaten door de lage prijzen op de suikermarkt steeds verder teruglopen. Over de eerste negen maanden van het lopende boekjaar heeft Nordzucker een omgezet gehaald van bijna 1,46 miljard euro, ruim 21 procent lager dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat liep in deze periode terug tot 74,4 miljoen euro, liefst 70 procent minder dan de 257,8 miljoen euro in dezelfde periode het jaar ervoor.

70

procent

keldert de winst van Nordzucker in negen maanden

Het lopende boekjaar van Nordzucker is begonnen op 1 maart 2014 en loopt tot en met 28 februari van dit jaar. Het Duitse zuivelconcern wijt de beroerde resultaten aan de lage suikerprijzen in de Europese Unie door de grote voorraadopbouw na de topoogst van het afgelopen jaar. Ook de hoge import van suiker naar de EU en de beperkte exportmogelijkheden drukken de winst van Nordzucker, zo verklaart het bedrijf.

Nordzucker rekent door deze marktontwikkelingen op twee zware jaren. Daardoor voert het bedrijf een volgende efficienyslag door in de bedrijfsvoering en wordt onder meer het investeringsprogramma voor het komende campagnejaar versoberd. Net als Cosun heeft gedaan, gaat ook Nordzucker in overleg met de suikerbietentelers het 'areaal suikerbieten dit jaar drastisch verlagen'. Met hoeveel het areaal daalt, meldt Nordzucker niet.

Het verlagen van het areaal moet de suikervoorraden van het bedrijf helpen afbouwen, wat de winstgevendheid verbeterd. Nordzucker had de afgelopen jaren een areaal suikerbieten van rond de 165.000 hectare, geteeld door circa 15.000 bietentelers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden