Nieuw laagterecord tarwe

Uptrend nog ver weg op grondstoffenmarkt

29 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Agrarische grondstoffen vertonen nog altijd een wisselend beeld. Voor de komende maanden zal er weinig verandering optreden en blijven de prijsverwachtingen voor tarwe en suiker aan de lage kant. Dat meldt het ABN Amro Economisch Bureau in haar Prijsvooruitzichten Grondstoffen donderdag.

Prijsontwikkelingen op de graanmarkt worden bepaald door de hoge voorraadniveaus. Deze hebben ertoe geleid dat de prijs voor granen over de afgelopen maanden flink is gedaald. Op dit moment komt de markt in wat rustiger water en lijken de prijzen te stabiliseren. De sterkere dollar heeft een negatief effect gehad op de exportmarkt, waardoor de prijs voor granen in dollars harder is gedaald dan het equivalent in euro’s.

Woensdag daalden de tarwefutures in Chicago naar het laagste punt in drie maanden en sloot het maart 2015  contract op 505,25 dollar per bushel. Maar ABN Amro verwacht een verbetering van de tarwemarkten of beter gezegd een stabilisatie. Voor eind april zet zij een prijsniveau neer van 530 dollar, oplopend naar 590 dollar eind juli. Over heel 2015 verwacht de bank een gemiddelde tarweprijs van 575 dollar.

De markt voor suiker wordt evenals granen gedomineerd door hoge voorraden. Daarnaast zijn de zwakkere Braziliaanse real en lagere olieprijzen van invloed op de prijsontwikkeling van dit gewas. De IntercontinentalExchange (ICE) in New York staat voor maart 2015 op 15 dollar per pond; ruim 3 dollar minder dan de notering van 18,58 dollar in juli 2014. ABN Amro verwacht  voor eind april een minieme stijging naar 16 dollar en ook over zes maanden zal de prijs op dat niveau blijven. De gemiddelde suikerprijs over 2015 komt volgens de bank uit op 16,50 dollar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Tarwehandel toon weinig vertrouwen in nieuwe oogst

Analyse Granen & Grondstof

Natte winter niet te zien in Europese opbrengstraming

Analyse Granen & Grondstof

Droogte geeft tarwemarkt een slinger omhoog

Marktupdate Granen

Het is of te nat of te droog in de graangebieden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden