Opbrengst plust 9 procent

Britten blijven opbrengst suikerbieten bijstellen

3 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

In Groot-Brittannië hebben de bietentelers van British Sugar een topjaar. Half januari maakte de enige Britse suikerproducent al bekend dat de oogst op een ongekend hoog niveau lag. Toen werd 1,4 miljoen ton suiker verwacht. Die prognose is nu wederom naar boven bijgesteld: tot 1,44 miljoen ton suiker. De suikeropbrengst zou daarmee 9 procent hoger uitkomen ten opzichte van de vorige campagne.

1,44

miljoen

ton suiker denkt British Sugar dit jaar te produceren. De hoogste opbrengst ooit

De vernieuwde opbrengstprognose werd op 28 februari gepresenteerd in een tussentijds verslag van British Sugar’s zusterbedrijf Associated British Foods. In totaal verwerken de vier fabrieken van British Sugar in totaal 7,5 miljoen ton bieten tijdens de 2014/2015 campagne. De verwerker heeft 3.600 telers. Zij krijgen een basisprijs uitbetaald van 31,67 pond per ton (€ 42,75/ton). Voor de aankomende campagne heeft BS de prijs al vastgesteld: 32,40 euro per ton. Een daling van 24 procent.

Het areaal suikerbieten daalt dit jaar met 20 procent in Groot-Brittannië, als gevolg van de malaise op de suikermarkt. 11 procent van deze reductie is gerealiseerd omdat telers een gedeelte van hun quotum vrijwillig hebben ingeleverd voor één jaar. Daarnaast heeft het bedrijf ook zelf in de quota gesneden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs naar 78 euro, nettoresultaat iets beter

Nieuws Suikerbieten

Britse bietentelers woedend na mager contractaanbod

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden