Opbrengst plust 9 procent

Britten blijven opbrengst suikerbieten bijstellen

3 Maart 2015

In Groot-Brittannië hebben de bietentelers van British Sugar een topjaar. Half januari maakte de enige Britse suikerproducent al bekend dat de oogst op een ongekend hoog niveau lag. Toen werd 1,4 miljoen ton suiker verwacht. Die prognose is nu wederom naar boven bijgesteld: tot 1,44 miljoen ton suiker. De suikeropbrengst zou daarmee 9 procent hoger uitkomen ten opzichte van de vorige campagne.

1,44

miljoen

ton suiker denkt British Sugar dit jaar te produceren. De hoogste opbrengst ooit

De vernieuwde opbrengstprognose werd op 28 februari gepresenteerd in een tussentijds verslag van British Sugar’s zusterbedrijf Associated British Foods. In totaal verwerken de vier fabrieken van British Sugar in totaal 7,5 miljoen ton bieten tijdens de 2014/2015 campagne. De verwerker heeft 3.600 telers. Zij krijgen een basisprijs uitbetaald van 31,67 pond per ton (€ 42,75/ton). Voor de aankomende campagne heeft BS de prijs al vastgesteld: 32,40 euro per ton. Een daling van 24 procent.

Het areaal suikerbieten daalt dit jaar met 20 procent in Groot-Brittannië, als gevolg van de malaise op de suikermarkt. 11 procent van deze reductie is gerealiseerd omdat telers een gedeelte van hun quotum vrijwillig hebben ingeleverd voor één jaar. Daarnaast heeft het bedrijf ook zelf in de quota gesneden.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Nieuws Poll suikerbieten

Bietenprijs moet hoger, strategie Cosun akkoord

Nieuws Suikerbieten

Bietenprijs Cosun over 2021 smaakt eindelijk wat zoeter

Nieuws Gene editing

VK zet de eerste stap richting nieuwe veredeling

Nieuws Melk

Bijna elk Brits huishouden koopt zuivel en dit valt op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief