Cristal Union naar Italië

Franse suikergiganten niet samen in megabedrijf

16 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Gaan de twee grootste suikerproducten van Frankrijk fuseren of niet? Hoewel Tereos toenadering zoekt bij concurrent Cristal Union, houdt de laatste de deur dicht. Die ziet meer in internationale samenwerking.

Het einde van de suikerquotum in 2017 komt dichterbij en ook de Franse suikerindustrie bereidt zich voor op open grenzen. De vierde suikergigant ter wereld Tereos liet daarop weten wel wat te voelen voor een samengaan met Cristal Union om één grote reus te vormen. Doel is het creëren van schaalvoordelen. 

Maar Cristal Union, dat de achttiende plaats op de wereldranglijst inneemt, weigert een huwelijk met Tereos en is niet van plan aan de leiband te lopen. De coöperatie voelt zich blijkbaar sterk genoeg om alleen het quotumloze tijdperk aan te gaan. Het maximaal te behalen marktaandeel in Frankrijk is bereikt en het geeft nu de voorkeur aan internationale partnerschappen.

Ondertussen kondigde Cristal Union wel een partnerschap aan met het Amerikaanse suikerconcern ASR Group (American Sugar Refining) door deelneming in de Italiaanse raffinaderij in Brindisi waar ASR voor 50 procent de eigenaar van is. Het bedrijf zegt te willen groeien op een manier waarop het haar onafhankelijkheid behoudt. 
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden