Vrees voor muizen

Oosterburen starten met zaaien van suikerbieten

25 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ook over de grens in Duitsland zijn akkerbouwers inmiddels begonnen met het zaaien van suikerbieten. Dat meldt Landvolk, de landbouworganisatie voor Nedersaksen. Afgelopen week is begonnen met het zaaien. Inmiddels zit zo’n 20 procent van alle suikerbieten al in de grond. Goed voor 20.000 hectare.

20

procent

van alle suikerbieten in Nedersaksen is inmiddels gezaaid.

In veel regio’s binnen deelstaat Nedersaksen was het voor boeren en loonwerkers mogelijk om afgelopen week bieten te zaaien. Echter, kou en regen zorgen ervoor dat niet overal gestart kan worden. De uitzaai loopt twee weken voor op vorig jaar, maar juist twee weken later dan in 2013.

Een ‘Mäusejahr’ noemt Landvolk dit seizoen in hun persbericht. Het beestje houdt ook Duitse boeren bezig. Vooral op percelen waar met niet kerende grondbewerking (NKG) wordt gewerkt houden muizen flink huis en zijn ontelbare beestjes waar te nemen. Om deze plaag de kop in te drukken zetten boeren roofvogels in. Ook wordt gebruik gemaakt van lokvoer. Landvolk raadt een ware fijnproeverij aan voor de beestjes: Geroosterde gerst met een noten en nougat cremé, cacaopoeder of olijfolie. Wellicht dat daar nog veel meer op af komt dan alleen muizen.

In Nedersaksen wordt in totaal 100.000 hectare suikerbieten geteeld. Vooral in het zuidoosten van de deelstaat. De bieten worden in vier fabrieken verwerkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden