Derde fiscale kwartaal

Vlees en voer stuwen winst Cargill eenderde op

10 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Cargill heeft de winst over het derde fiscale kwartaal, dat loopt van januari tot en met maart van dit jaar, zien stijgen met eenderde tot 425 miljoen dollar. De Amerikaanse multinational in agrarische grondstoffen heeft over de eerste negen maanden van het boekjaar nu 1,63 miljard dollar winst gemaakt, 13 procent meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

1,63

miljard

dollar winst heeft Cargill de laatste negen maanden geboekt

De omzet liep in het derde kwartaal wel met 11 procent terug tot 28,4 miljard euro, waardoor de omzet in de eerste drie kwartalen van het tot 1 juli lopende boekjaar uitkomt op bijna 92 miljard dollar. Dit heeft Cargill donderdag bekendgemaakt. De voornaamste drijver achter de winst het afgelopen kwartaal waren de vlees- en diervoeractiviteiten, zegt David Maclennan, de president en CEO van Cargill in de verklaring. In andere markten als brandstoffen, energie en voeding wist Cargill minder progressie te boeken in de resultaten.

Belangrijker pijlers achter de winst in vlees en voer waren volgens Cargill de vleesverwerking in Australië, de pluimveehouderij in Centraal Amerika en de varkens- en kalkoenverwerking in de Verenigde staten. De diervoeractiviteiten in Venezuela hadden last van de herziening van de wisselkoersen van de munt in het land. In Velddriel heeft Cargill in het eerste kwartaal van dit jaar de uitbreding van het innovatiecentrum voor diervoer geopend. De 3,7 miljoen dollar kostende expansie moet leiden nieuwe producten en diensten voor melkvee, kippen en varkens.

Op de Noord-Amerikaanse graanmarkt spreekt Cargill van 'gezonde volumes', onder meer door de topoogsten in de Verenigde Staten en Canadar het afgelopen jaar. De Russische restricties voor de import van graan en de truckersstaking in Brazilië stelde het concern echter wel voor de nodige uitdagingen. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft Cargill de Indonesische palmolieproducent Poliplant Group gekocht. Ook heeft het concern een nieuwe raffinaderij voor koolzaadolie in gebruik genomen, waar 450.000 ton op jaarbasis kan worden verwerkt.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Pieter 11 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/10863116/Vlees-en-voer-stuwen-winst-Cargill-eenderde-op]Vlees en voer stuwen winst Cargill eenderde op[/url]
Wat ergerlijk die spelfouten elke keer. Ik heb geen flauw idee waar Canadar ligt hoor
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
granen noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden