DCA Voer Pro Inside

Neerslag VS laat tarwemarkt duikelen

14 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De tarwemarkten verloren begin deze week fors doordat voorspelde neerslag verlichting bracht. Met prijsverlagingen van ruim 4 procent tikte de CBoT het laagste punt sinds eind maart aan. Ook op Euronext staan de prijzen onder druk, zo blijkt uit een analyse van DCA Voer

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het weer is niet alleen in de Verenigde Staten bepalend voor de richting van de markt in deze periode. Ook in Europa begint het uitblijven van regen in Frankrijk de boeren zorgen te maken. Dat leidde maandag in Parijs tot een kleine terugval van 2,50 euro tot 187,50 euro. Levering in juli op Rouen deed het nog minder met 177 euro per ton maandag en 175 euro op dinsdag.

Een dergelijke verlaging zette dinsdag op de Matif begin van de middag niet door. Eerst geen beweging in het meicontract, maar om 13.40 uur met een kwartje erbij even een klimmetje naar 188 euro om nog geen uur later dat kwartje alweer te laten vallen. Opvallend is echter dat de overige contracten zich in het rood blijven bevinden met dalingen van 0,50 en 0,75 cent.

Hoewel de neerslag in de VS verantwoordelijk wordt gehouden voor het verlies op de CBoT maandag, is een verdere verslechtering van de gewascondities ten opzichte van vorige week dat niet. Mogelijk dat de voorspoedige inzaai dat tegenhoudt. Maandag sloot het meicontract op 502,25 dollar per bushel. Dat is een daling van 4,61 procent.

Koers CBoT week 12 t/m begin week 16

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden