ING Bank betrokken bij deal

China vergroot aandeel in Russische kaliproducent

23 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

Door leningen te verstrekken aan Uralkali vergroot China haar invloed in de Russische kaliumindustrie. Ook ING Bank zou bij de deal met de grootste producent van kalium ter wereld betrokken zijn. Dat melden Mining.com en Uralkali.

De Commercial Bank of China (ICBC) en de China Construction Bank hebben een deal gesloten met de Russische kaliumproducent Uralkali over een krediet van 530 miljoen dollar. Het nieuws komt kort nadat Belarusian Potash Company (BPC), de voormalige partner van Uralkali, prijsafspraken overeen kwam met Peking.

ING Bank als krediet-
verstrekker betrokken bij deal

Ook ING Bank, Societe Generale, Nordea Bank, Commerzbank, IKB en Natixis zouden als kredietverstrekkers bij de deal betrokken zijn. Het is niet voor het eerst dat Chinese instellingen Uralkali benaderen. In 2013 verwierf China’s sovereign-wealth fund (CIC), het fonds van staatsrijkdommen, een aandeel van 12,5 procent in de Russische kaliproducent Uralkali.

CIC heeft vorig jaar haar strategie verschoven naar investeringen in landbouw en de wereldwijde voedselvoorziening. Daarmee wordt de prioriteit van de huidige regering duidelijk zichtbaar. De vraag naar kali in China is groot. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden