Omzet daalt 2 procent

Agrarische tak helpt verkoop BASF te plussen

30 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

De verkoop van chemicaliën - tijdens het eerste kwartaal van 2015 - laat bij het Duitse chemieconcern BASF de verkoopcijfers stijgen. Die gingen omhoog met 3 procent – ten opzichte van dezelfde periode in 2014 – naar een niveau van 20,1 miljard euro. Desondanks daalde het courante resultaat met 2 procent, tot 2,1 miljard euro.

3

procent

steeg de verkoop van chemicaliën tijdens Q1 van 2015

BASF noemt het koersverloop van de euro als mede oorzaak van de gestegen omzet. Ook werden meer chemicaliën verkocht. Onder andere als gewasbeschermingsmiddelen. Vooral de inkomsten uit overige takken, buiten de chemie om, drukken de omzetcijfers.

Kurt Bock, voorzitter van de raad van bestuur, noemt het resultaat bij gewasbeschermingsmiddelen zeer succesvol. Dat maakte hij kenbaar tijdens de aandeelhoudersvergadering, gehouden in Mannheim op 30 april. Het courant resultaat (EBIT) daalde met 226 miljoen euro (2 procent) tot 2,1 miljard euro. Dat wijt Bock aan hogere kosten in de sector ‘overig’, als gevolg van hoge uitgekeerde provisies aan aandeelhouders.

Ook profiteerde BASF tijdens Q1 2014 van een gedeeltelijk onbelast inkomen. Dat was nu niet het geval. Het financiële resultaat komt neer op min 164 miljoen euro. Een jaar eerder was dat min 183 miljoen euro. Het netto resultaat daalde met 290 miljoen euro, tot 1,2 miljard euro. De inkomsten per aandeel daalde daarom van 1,59 naar 1,28 euro per aandeel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden