Vanaf dinsdag actief

EEX rond overname termijnmarkten af

12 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Op 8 mei zijn alle open posities in agrarische derivaten gemigreerd naar de European Commodity Clearing (ECC). Maandag startten de termijnmarkten voor agrarische producten bij European Energy Exchange (EEX). Deze dochteronderneming verzorgt vanaf nu de markten voor boter, biggen, aardappelen, magere melkpoeder, weipoeder en varkens.

EEX wil naar eigen zeggen graag haar productportfolio uitbreiden met de agrarische markten. Dat deed het al op het gebied van onder meer energie, kolen, kunstmest, emissies en vrachtvervoer. Volgens CEO Peter Reitz heeft de overname voor de agrarische termijnmarkten als voordeel dat beter en sneller gewerkt kan worden. Bijvoorbeeld bij de uitbetalingen.

Op dinsdag 12 mei zijn alle markten succesvol overgezet naar EEX en vanaf nu op hun platform te vinden. Uiteraard hoopt het bedrijf dat mensen in meer goederen zullen gaan handelen. De drempel wordt hopelijk lager om bijvoorbeeld naast aardappelen ook in kunstmest te gaan handelen.

EEX, gevestigd in Leipzig, is een dochteronderneming van Eurex Frankfurt, die voorheen de termijnmarkten op zich nam. Veel verandert er dus niet. Maandagochtend kampten verschillende noteringen met een technische storing. Die was echter 's middags opgelost. Dinsdag draaiden de noteringen probleemloos.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse melk

Termijnmarkt melk impopulair na wilde jaren

Nieuws Melk

Vermogen MTC over 2022 in de min, accountant twijfelt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden