16 procent meer omzet

Dure kunstmest pakt goed uit voor resultaat K+S

13 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Na een prima jaarresultaat heeft de Duitse kunstmestleverancier K+S een positief eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 16 procent – ten opzichte van een jaar eerder – tot 1,4 miljard euro. Het netto resultaat bedraagt 317 miljoen euro, tegenover 220 miljoen euro vorig jaar. Onder andere een stijgende prijs voor fosfaat en magnesium stuwde het financiële resultaat.

44

procent

meer winst in het eerste kwartaal 2015

Naast kunstmest wist K+S in de Verenigde Staten meer zout te verkopen voor de gladheidsbestrijding. Op de kunstmestmarkt werd dankzij fosfaat en magnesium een beter resultaat geboekt. De prijzen daarvan zijn verder gestegen tijdens Q1 2015. De verkoop van zout neemt 53 procent van het bedrijfsresultaat voor zijn rekening. Fosfaat en magnesium samen 44 procent.

Naast hogere kunstmestprijzen heeft de sterke dollarkoers ook een positieve invloed op het EBIT resultaat. Ten opzichte van vorig jaar komt de omzet 16 procent hoger uit. De winst zelfs 44 procent. De waarde per aandeel steeg van 74 cent naar 1,04 euro. Als gevolg van het goede resultaat is 22 procent meer geïnvesteerd. In totaal gaat 200 miljoen euro naar verschillende projecten toe.

Het Duitse bedrijf is zeer positief over de rest van het jaar. Daar dragen de hoge kunstmestprijzen sterk aan bij. De huidige wisselkoersen zijn in het voordeel voor het bedrijf. K+S wil de komende twee jaar 500 miljoen euro gaan bezuinigen. De productie, administratie en verkoop moeten efficiënter worden. Op dit moment wordt ook gewerkt aan een nieuwe fosfaatfabriek in Canada.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse kunstmest

Weinig handel, prijzen kunstmest onder druk

Analyse Meststoffen

Dichte kunstmestfabrieken voorbode voedselcrisis?

Analyse kunstmest

Ureum kan KAS-prijs duwtje in de rug geven

Analyse kunstmest

Prijs stikstofkunstmest beweegt vooral zijwaarts

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden