DCA Voer Pro Inside

Prijs korrelmaïs plaatst tweede demarrage op rij

8 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Met een notering van 193,75 euro per ton op augustus heeft Maïs op 2 juli de hoogste notering behaald in een jaar tijd. Na de piek op 2 juli is de beurs weer iets afgezwakt naar 191,50 euro per ton bij het sluiten op maandag.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Droogte in Frankrijk doet de tarwe schade, maar vooral voor maïs is het een domper. Deze periode van het jaar is cruciaal voor de groei van de maïsplant, waar te weinig water desastreus voor de gewastoestand kan zijn. Waarschijnlijk gaat de maïsnotering meer hinder ondervinden van de hittegolf in Frankrijk en andere delen van Europa, waarbij het de prijzen opdrijft.

In Brazilië zijn hogere rentepercentages voor agrarische ondernemers ingesteld om de inzaai van sojabonen te bevorderen. Maïs heeft namelijk hogere input kosten, waardoor de teelt duurder wordt en soja interessanter wordt om te telen dan maïs. Dit houdt in dat er minder maïs beschikbaar komt en dus voordelig is voor de prijs voor korrelmaïs.

De markten voor maïs zijn ‘bullish’ en verwacht wordt dat deze de aankomende tijd gaan aanhouden. Dit houdt in dat prijzen van maïs vatbaar zijn voor stijgingen. De droogte houdt de maïsnoteringen in zijn greep en bij aanhoudende droogte gaan prijzen verder stijgen.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden