In lijn der verwachting

Wederom slechte cijfers voor Nordzucker

15 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Nordzucker heeft wederom een kwartaal met negatieve cijfers afgerond. Vandaag maakt het de cijfers bekend over het eerste kwartaal van het financiële jaar 2015-2016. Hierin werd een omzet behaald van 374 miljoen euro. Een daling van 25 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Toen bedroeg de omzet nog 501 miljoen. Echter, het verlies ligt in lijn der verwachting.

6,9

miljoen

bedraagt het verlies in Q1

Volgens de Nordzucker Group uit Braunschweig zijn dalende suikerprijzen de veroorzaker van rode cijfers binnen het bedrijf. Zo werd een verlies van 6,9 miljoen euro geboekt in het eerste kwartaal. Vorig jaar werd nog een netto inkomen van 24 miljoen euro genoteerd.

Nordzucker is inmiddels bezig verschillende maatregelen door te voeren om het bedrijf efficiënter te laten draaien. De kosten, processen en bedrijfsstructuur moeten geoptimaliseerd worden. Dat is volgens directeur Hartwig Fuchs ook nodig om na 2017 competitief te kunnen presteren. Het kostenreducerende programma moet een besparing van 50 miljoen euro met zich meebrengen. Echter, het duurt volgens Fuchs nog even tot dit merkbaar is.

Nordzucker verwacht dat het de rest van dit financiële jaar geen positieve cijfers neer kan zetten. Er is veel concurrentie en de suikervoorraden zijn hoog. Het boekjaar bij Nordzucker loopt van 1 maart tot eind februari. De nieuwste cijfers slaan op de maanden maart, april en mei.

Vorige week maakt Südzucker nog bekend dat de winst met 40 procent is gedaald.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden