Oogst krimpt 9 procent

Hittegolf houdt Duitse gerstprijs in stand

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks dat de oogst van wintergerst in Duitsland in volle gang is – of reeds afgerond – houden de prijzen stand. Dat heeft alles te maken met het warme weer in West-Europa. Voor deze week wordt een prijs van 150,42 euro per ton genoteerd. Een euro minder dan dat vorige week het geval was. Het DBV schat in dat de landelijke oogst 9 procent lager uitkomt als gevolg van droogte.

150

euro

noteert de prijs van wintergerst deze week in Duitsland

Omdat de prijs voor tarwe redelijk stabiel blijft staan is dat ook voor gerst het geval. Geluiden uit Frankrijk spreken van een lagere graanoogst. Daarnaast blijven hoge temperaturen Europa in zijn grip houden. Dat biedt perspectief voor het prijsverloop, zo schrijft Agrarheute.

Het Deutscher Bauernverband (DBV) laat in haar laatste prognose weten een gemiddelde opbrengst van 6,8 ton/ha te verwachten voor wintergerst. Is dat het geval, dan daalt de totale oogst van 9,5 miljoen ton in 2014 tot 8,6 miljoen ton. Een daling van 9 procent. De wintergerst in Duitsland lijkt niet overal getroffen te zijn door droogte en kon soms profiteren van de regen die in het voorjaar viel. Vooral in het Rijnland ligt de opbrengst hoger dan verwacht. Bij de tarwe worden grotere klappen verwacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Gerstnotering Rotterdam maakt onverwachte sprong

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden